Vragen GR 1 juli 2021

Groenten eten uit eigen tuin, kan dat nog wel in Oostrozebeke?
Marleen van INSPRAAK.nu stelde de vraag aan schepen Geldhof n.a.v. een publicatie van ‘vrtnws’ waarbij aan het licht kwam dat er een quasi even grote PFAS-vervuilingsgraad werd gemeten in onze regio; qua grootte te vergelijken met de metingen in Zwijndrecht (3M fabriek)!
Marleen vroeg aan C. Geldhof of ze met haar hand op het hart kon bevestigen dat wij groenten uit eigen tuin mogen eten.
Dat werd positief bevestigd, maar ze gaf onmiddellijk te kennen dat er inderdaad opnieuw staal-names zouden gebeuren door de VMM. Deze info kreeg C. Geldhof van de Oostrozebeekse milieudienst. De eerste meting gebeurde in 2018 op 14 soorten verschillende PFAS stoffen. De EU-richtlijn schrijft voor om te meten op 20 verschillende PFAS-stoffen. De resultaten zullen ten vroegste in sept/okt 2021 beschikbaar zijn. Wordt vervolgd!

Hoe is het gesteld met de speelpleintjes in Oostrozebeke?
Je vindt in Oostrozebeke heel wat speelpleintjes. Dit is fijn voor zowel de kinderen, maar ook voor de ouders. Marijke van INSPRAAK.nu formuleerde echter een aantal dringende aandachtspunten die ons werden bezorgd door ouders van jonge kinderen:
* Groene long: mooie, recente installatie | aandachtspunt = zand af en toe bijvullen!?
* Volderswijk en woonzorgcentrum: opstapje is te hoog voor kleine kinderen | graag een opstapje voorzien!
* Leegstraat: speelpleintje is de helft van het jaar niet toegankelijk doordat er te weinig wordt gemaaid | regelmatig maaien!
* OC Mandelroos: dit is de oudste installatie en vraagt om een dringende herstelbeurt: 1- trap buigt door waardoor er gevaar is voor geplette teentjes en 2- in de glijbaan zit een barst. INSPRAAK.nu stelt voor om deze installatie voorlopig af te sluiten voor het publiek in afwachting van een definitieve herstelling! Wordt vervolgd!


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *